Куриозен случай учителка в Италия. Преподавателката по литература и философия Чинция

...
Куриозен случай учителка в Италия. Преподавателката по литература и философия Чинция
Коментари Харесай

Хванаха учителка, преструвала се, че работи 20 години - засекли я на плаж

Куриозен случай учителка в Италия. Преподавателката по литература и философия Чинция Паолина Де Лио е прекарала 24 години на тази служба, само че в действителност е работила единствено четири от тях, а през останалото време е се е забавлявала по разнообразни способи.

Учителка най-сетне е уволнена, откакто в продължение на 20 години избягвала работа, преди да бъде " видяна на плажа ".

Останалото време 56-годишната жена прекарвала креативен, употребявайки болнични, отпуски и позволения за присъединяване в конференции, с цел да заобикаля осъществяването на действителна работа, казано по нашенски - да скатава.

Съобщава се, че в редките случаи, когато се е появявала на работа, учениците са бойкотирали уроците ѝ поради нейния нехаен жанр на преподаване, написа The Times.

Тя е упрекната, че " чати " на телефона си по време на изпити, че няма копие от учебника, по който би трябвало да преподава, по тази причина го заема от тях, и че слага оценки на инцидентен принцип.



Но схемата на Де Лио се провалила по безразсъден метод - по време на видимо рутинна учебна ревизия. По време на една от редките ѝ появявания на работа в Италия инспекторите декларирали, че уроците ѝ са комплицирани и тя импровизира, и най-после, на 22 юни тази година, тя била уволнена съгласно италианските медии. Това обаче се случва, откакто тя завежда дело против учебното заведение и за малко време си връща работата - преди да се появят разкрития за работните ѝ привички и съдът бързо да анулира решението си.

Италианският Върховен съд я разгласи за " трайно и безусловно несъответствуваща " за учителка макар изказванията ѝ, че има три дипломи. Освен това тя е оповестена за " най-лошия чиновник в Италия " от гимназията си покрай Венеция. Когато публицисти потърсиха Де Лио за коментар, тя отхвърля, защото е на плажа.

Шокиращо е, че Де Лио не е единственият чиновник, упрекнат в редуциране на разноските за работата си в Италия.

Беше обявено, че 66-годишният здравен служащ Салваторе Скумаче е " коствал " на италианската страна близо 500 000 евро, откакто в продължение на 15 години е твърдял, че работи като чиновник по противопожарна сигурност в болница.

Той е бил забелязан в болничното заведение единствено един път - в деня, в който е подписал контракта си.

Превод: GlasNews

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР